Reker

Reker 2Solen skinner. Rekene er ferske. Loffen også. Ekte majones. Sitron. Frisk dill. Kald hvitvin. Minst like kald pils. Jeg tror det vi driver med her på berget er ganske unikt. Reker spiser man verden rundt, men på denne måten? Nå er det flere ting man kan gjøre for å løfte kvaliteten litt: Være kresen på loffen. Lage en blanding av majones, rømme og tabasco. Bruke lime istedenfor sitron. Ha en god salat med avokado til. Og ikke minst: Prøve noe annet enn hvitvin og pils i glasset.

Reker har en del sødme i seg, og dette forsterkes av majonesblandingen. Sitrusen gir en fin, liten syrlig kontrast til dette. Da trenger man en øl med litt mer sødme enn pilsen, men ikke mer bitterhet, gjerne litt mindre. Er det et snev av syrlighet i ølet også blir det perfekt.

Reker 1

Valg av øl 1: Hveteøl av belgisk type (wit). Wit er en klassiker til blåskjell, men passer også flott til reker (og mye annen sjømat). Den har alt: Moderat sødme, lav bitterhet, et lite snev av syrlighet. Alt går som hånd i hanske til rekene. Siden dette er så urnorsk, synes jeg man må velge en norskprodusert hveteøl av wit-typen. Særlig i butikken, men også på polet, er det en rekke alternativer å velge mellom, enten det er fra Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ægir, Austmann, Lervig … ja, de fleste har dette i sortimentet.

Valg av øl 2: Saison. Et godt alternativ hvis du ikke er så glad i wit er en saison. Her finnes det også en rekke varianter både i butikk og på polet. Jeg vil nok anbefale en fra butikk da dette er lett mat og man gjerne sitter ute i solen. Da er det greit at ikke alkoholprosenten er så alt for høy.

Valg av øl 3: Pale Ale. Den har litt mer smak enn pilsen, men vanligvis er bitterheten lav. Velg gjerne en fra butikk av en av de tradisjonelle bryggeriene (Frydenlund, Hansa etc.). Dette går fint til rekene, og så er det den fordelene at du kan drikke rett av boksen (vel, jeg liker jo ikke helt det, men skitt la gå) uten å måtte tenke på at det er bunnfall i flasken.

Glutenfritt: Her er nok en pils best. Både Ringnes Lite, St. Peter’s G-free og Neumarkter Lammsbräu passer fint.

 

 

1 Comments ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alle mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 27. juni 2015

    […] Reker […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: