En epoke er over

AkersbergetI dag er det slutt. Etter tre års drift legges Akersberget restaurant ned. Med sin fine beliggenhet, trivelige interiør og lange historie med de gamle ølhallene i berget som nabo, har dette passet som hånd i hanske med ølkurs og en restaurant som satset på nordisk mat med gode råvarer og flotte øl i glasset. I løpet av mine to år som ølguide har jeg hatt gleden av å fortelle om øl til rundt 2.000 glade deltakere der. Nå er dette historie. Men slutt på kurs blir det selvsagt ikke! Mer om det litt senere.

Nå er jeg ikke en nøytral part i det som har skjedd, men kan ikke la være å reagere på den behandlingen som Ølakademiet har fått. På tross av meget gode leieinntekter har eieren av Akersberget over lengre tid ønsket å få Ølakademiet ut av en (tilsynelatende) uoppsigelig 15-års leiekontrakt. Han har det siste året gjort hva han har kunnet for å gjøre forholdene mest mulig vanskelig, og har klaget på alt mellom himmel og jord. Og til slutt kom oppsigelsen og en påfølgende konflikt. Hva ligger bak? Trolig har han fått tilbud om å selge huset og da må leieboerne ut. Her er det nemlig planer om eiendomsutvikling. Området langs Akersberget (parsellhagene ved Telthusbakken) er blitt omregulert. Hva som vil skje med den tidligere falleferdige rønna i Maridalsveien 22 som ble reddet fra riving og restaurert på en så fin måte, vet jeg ikke. Men jeg tenker mitt, og antar at løsningen blir trist for de som er glad i historiske bygg, men sikkert fin for lommeboken til han jeg nettopp har omtalt.

SkiltNår dette er sagt, så går hverken verden eller Ølakademiet under av den grunn. Aktivitetene flyttes noen hundre meter til Vulkan-området. Ølkursene fortsetter på BRU pub og på Øltorget inne på Mathallen. I tillegg vil de satse mye mer på mobile ølkurs, det vil si at vi reiser ut og holder kurs. Vi som jobber med dette fortsetter med like mye entusiasme og kjærlighet til øl som før. Oppdatert informasjon vil legges jevnt og trutt ut på hjemmesiden til Ølakademiet og deres facebook-side. Dessuten er det noen veldig spennende planer på gang som kan gi helt nye muligheter. Det vil ta litt tid å få på plass – mer om det senere!

Jeg ønsker lykke til og skal bidra med mitt!

Henning

Legg igjen en kommentar ↓

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: