De viser muskler i Bayern

Litt nord for Munchen ligger den lille byen Abensberg. Der har de nylig satt en ganske heftig verdensrekord. Hvert år arrangeres et marked til ære for den hellige Egidius. Det varer ikke så lenge – de starter første søndag i september og holder på i fem dager. Dette innbyggerne gjort lenge, festen kan spores helt tilbake til 1313, og fra 1583 har de arrangert markedet på den nåværende plassen, i den historiske gamlebyen i Abendsberg. Som vanlig drikkes det øl på slike fester, mye øl. For det er jo en ølfestival det egentlig er. Hvert fall nå. Selv om de er lillebroren til den enorme oktoberfesten i Munchen, kan Abendsberg altså både skilte med en lenger historie (Oktoberfesten startet i 1810) og sin egen verdensrekord.

Beer carrying oktoberfest 2017Oliver Strumpfel heter mannen som nylig slo sin gamle rekord for å bære flest antall “Mass”, eller literskrus med øl. Han klarte å bære 31 krus over en distanse på 40 meter, men da han kom frem til bordet veltet et av krusene og en av de andre hadde skvalpet ut mer enn 10% av innholdet, så den måtte også gå til fradrag. Den nye rekorden lyder nå på 29 krus, til en vekt av 73 kg! Her skal man altså få et grep på alle disse krusene, og så bære lasten, uten fat, uten å søle, 40 meter og sette det pent ned på bordet til de som skal ha mer øl. For mannen skal jo servere sine gjester!

Den største utfordringen ifølge Oliver var å unngå å søle ut øl. Han har bygget arm- og ryggmuskler på treningsstudio, og praktisert som ølkelner, i tillegg til sin jobb som skatteinspektør. Selv mener han at han «ennå ikke har nådd sin grense» for hva han skal kunne klare. Så da er det bare å vente til neste år i spenning.

Du kan se rekordløpet her.

Og damene er heller ikke snaue.

Beer carrying 2 oktoberfest 2017

 

Legg igjen en kommentar ↓

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: