Wit & Bourbon

Velger en enkel løsning i dag. Denne oppskriften er hentet fra Ølakademiets blogg og som bekrefter at gjengen der på ingen måte har skylapper. Jeg siterer: Vi i Ølakademiet er naturlig nok veldig glad i øl. Men det betyr ikke at vi ikke er åpne for å eksperimentere. Derfor deler vi nå med deg vår deilige oppskrift på en ølcocktail som kan passe godt i påskeferien. Den kan minne om den velkjente Whisky Sour, men med oppfriskende øl tilsatt!

Her kommer den:
8cl Ægir Siw witbier eller annen Wit med alkohol fra 4 til 7%.
1 ss appelsinmarmelade
6 cl Bourbon
2 cl presset sitron
4 cl sukkerlake/sirup
2 dråper Angostura Orange

Hell alle ingrediensene bortsett fra ølet sammen med isbiter i en cocktail-shaker, og rist det hele. Hell det over i et whisky-glass, og topp det hele med witbier. Server med en liten sitronskive på kanten av glasset.

Anbefales!

 

 

Advertisements

2 kommentarer ↓

2 kommentarer den “Wit & Bourbon”

  1. Sindre Westre 28. november 2014 kl. 22:55 #

    Deler du oppskriften på «eple, sviske og juleøl-marmeladen» som ble servert til blåmuggosten og pepperkakene?

    • Henning 3. desember 2014 kl. 20:55 #

      Den har jeg dessverre ikke. Maten er kjøpt av et catering-selskap. Jørn Ivar på Ølakademiet vet sikkert mer om dette! post@ol-akademiet.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Øl, Vin, Mat. De viktigste kulturbærerne.

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

GODT I GLASSET

Livet er for kort til å drikke dårlig øl

Høyt Skum - Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggers like this: