Mat og øl hos Brewdog i Roppongi

brewdog I mars åpnet Brewdog en ny restaurant i Roppongi-området i Tokyo, og det var nr. 17 av tilsvarende konsepter rundt om i verden. For de som ikke er lokalkjent er det greit å vite at Roppongi nok er det området med høyest bar- (av ymse art) og restauranttetthet i byen. Så da Brewdog fikk mulighet til å overta lokalene etter Cavern Club (som var kjent for sitt meget dyktige tribute band for the fab four) nølte de ikke med å slå til. Og lokalet minner på mange måter om en hule; en lang tarm innover med mursteinvegger og ingen vinduer. Da vi kom var lokalet ganske fullt og stemningen intens. Hver søndag inviteres nye DJer til å velge musikken. Men folk kommer hit for mer enn god musikk og fin stemning selvsagt. De kan velge fra et stort utvalg av fatøl, ikke bare Brewdogs eget, men også fra en rekke gjestebryggerier (blant annet Nøgne Ø).

brewdogMat- og ølmenyen er selvsagt nøye skrudd sammen. Her skal mat og øl passe perfekt til hverandre. Før maten kjørte vi safe med en Punk IPA. Masse fruktighet i lukt og smak, toppet med ganske mye bitterhet (45 IBU). Herlig og leskende. Etter en uke med alt for mye av den flate, tamme, lav-humlede og dønn kjedelige standard lyse lager, var det befriende å få en skikkelig øl igjen. Vi bare smilte og nikket. Til middag valgte jeg grillet svinefilet med ovnsbakte poteter, vårens grønnsaker og en smørbasert saus med eple. Flere øl på menyen kunne nok passet bra, men jeg landet på Brewdogs 5 a.m. Saint, som er en red ale med middels fylde, forsiktig antydning til brent sukker, mye humlearoma, men ganske lav bitterhet (25 IBU). Det at de oppgir bitterheten på menyen er i grunnen interessant og nyttig. Særlig når bryggeriet heter Brewdog, som man jo aldri kan vite hva finner på.

De kom med tre rause skiver svinefilet, og hverken kjøttet eller tilbehøret førte til behov for en spesielt kraftig øl. Punk IPA gikk greit – den passer til veldig mye – men 5 a.m. Saint var et klart bedre valg. Den balanserte fint med retten, og den svake karamellsmaken man fant både på svinefileten og fra malten etablerte en fin kobling mellom dem. Ølet har lav sødme, men akkurat nok til å gi en liten kontrast til den ørlille syrligheten fra sausen. Personlig synes jeg øl med lav bitterhet er best til svin (les: den syd-tyske tradisjon med hveteøl til Schweinehaxe).

brewdogDe hadde bare en rett på dessertmenyen: Sjokoladekake med vaniljeis. Så det ble et enkelt valg. Og til en kraftig sjokoladekake må man jo enten ha en porter eller søt stout. Nå var de utsolgt på porter, så jeg endte opp med en imperial stout på 7 %. Og de to passet bare så utrolig godt sammen. Alene kan imperial stout bli litt for kraftig og bitter, men sammen med sjokoladen er det bare helt perfekt. Mørk sjokolade og kaffe begge steder, bitterheten i ølet dempes, og begge går opp i en symfoni av ren nytelse.

Besøket markerte slutten på vår uke i Tokyo, og selv om dette var veldig lite japansk og kunne ha skjedd hvor som helst i Europa, ble det et fint punktum. Med et godt minne om at det finnes førsteklasses mikrobrygget øl i Tokyo. Utover Kiuchi Brewery da, selvsagt – som jeg skrev om i forrige innlegg.

brewdog

2 kommentarer ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Er dette verdens beste ølbar? | Hennings ølblogg - 27. oktober 2014

    […] dette. Foreløpig har Mikkeller og BrewDog utviklet konseptet lengst (se også mitt innlegg fra BrewDog i Tokyo), og stadig flere bryggerier kommer etter. Jeg oppsøkte originalen, nemlig Mikkeller Bar på […]

  2. Grillet svinefilet 5 a.m. | Hennings ølblogg - 23. mars 2016

    […] Grillet svinefilet med ovnsbakte poteter, vårens grønnsaker og en smørbasert saus med eple. Fortært på BrewDog’s bar og restaurant i Roppongi-distriktet i Tokyo. Vi var på guttetur og jeg ble overlykkelig over endelig å finne et sted med skikkelige øl, etter en uke med alt for mye av den flate, tamme, lav-humlede og dønn kjedelige standard lyse lager. Hele historien kan du lese her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Høyt Skum - Godt øl og god mat

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere like this: