To nye trappist-bryggerier er godkjent

Det er ikke lett å følge med på alt som skjer i den store øl-verdenen. I mange år var det bare syv klostre som har hatt lov til å selge sitt øl med trappist-merket på etiketten. I 2012 kom ett til (Engelzell) som jeg skrev om i fjor etter en deilig fredagsølopplevelse, men nå har det sannelig kommet to til. Først ute var det amerikanske klosteret St. Joseph’s fra Spencer, Massachusetts, som er det første ikke-europeiske kloster / bryggeri som har fått en slik godkjennelse. Deretter, i desember 2013, ble antallet hollandske trappist-bryggerier doblet da klosteret Maria Toevlucht fikk tillatelse til å benytte den attraktive “Authentic Trappist Product” logoen.

Trappist-Ale-Joseph-Abby-Spencer-640x414

St. Joseph’s

I følge deres offisielle hjemmeside skriver de: “Our recipe was inspired by the traditional refectory ales known as patersbier (“fathers’ beer” in Flemish). These sessionable beers are brewed by the monks for their dinner table and are typically only available at the monastery. Spencer is a full-bodied, golden-hued ale with fruity accents, a dry finish and light hop bitterness. The beer is unfiltered and unpasteurized, preserving live yeast that naturally carbonates the beer in the bottle and keg, and contributes to the beer flavor and aroma.” Dette ølet vil ha en styrke på 6.5%.

Abdij-Maria-Toevlucht-Trappist-Ale

Maria Toevlucht

De har fortsatt ikke produsert sitt første øl så det er ikke så mye jeg vet om dette bryggeriet, bortsett fra at det er vakkert der, som bildet over viser. Deres hjemmeside er kun på hollandsk, og da stanser det litt opp for meg. Men jeg tar det for gitt at vi venter på noe godt! Antar også at de kanskje kommer til å benytte en annen brand enn Toevlucht …

Så da ebbet øl-året 2013 ut med to store nyheter likevel, og nå er det bare å håpe at Vinmonopolet er på hugget og får tatt inn produkter fra begge de nye bryggeriene så raskt som mulig. Men siden produksjonsvolumet er lavt til å begynne med har jeg ikke veldig stor tro på at det vil skje i 2014, men det er jo lov å håpe!

3 kommentarer ↓

3 kommentarer den “To nye trappist-bryggerier er godkjent”

  1. Ole Skau Jakobsen 18. januar 2014 kl. 09:01 #

    Det var vel et godt år, Henning. 2014 blir neppe dårligere. I hvert fall ikke på Hennings ølblogg!

  2. H 18. januar 2014 kl. 11:37 #

    Dette er i aller høyeste grad spennende! At det går inflasjon i nye trappistbryggerier og øl er gode nyheter. Jeg har ennå til gode å smake en trappistøl som ikke er veldig velsmakende. Kvadruppelen til Engelzell var en av fjorårets store smaksopplevelser for min del.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hva liker dere å lese? | Hennings ølblogg - 5. april 2014

    […] To nye trappist-bryggerier er godkjent […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: