Bayerdampet blåskjell

Blåskjell er ekstra godt når de dampes med øl. Både bayer og belgisk hveteøl (Wit) egner seg glimrende. Jeg foretrekker bayer fordi den setter litt mer smak på sausen. En fin oppskrift finner du på matprat.no. Bytt bare ut hvitvin med hveteøl (gjerne Wit). Jeg bruker også halvparten så mye olje.

Blåskjell2

Isaac baladinValg av øl: Til blåskjell er hveteøl det beste valget, aller helst en belgisk stil. En klassisk kombinasjon er med Hoegaarden Wit. Hveteølet er lett og friskt med akkurat nok sødme til å harmonere sødmen fra sausen og blåskjellet. Hoegaarden har et tydelig sitruspreg (fra appelsinskall) som gir en fin kontrast og supplement til skalldyrbaserte retter. En annen mulighet er Baladin Isaac. Baladin er et veldig spennende italiensk bryggeri som lager flotte øl. Den har litt mer sødme enn Hoegaarden, og har også nok sitrus til å gi akkurat den lille kontrasten til sødmen i maten som trengtes. Ellers lager nå mange av mikrobryggeriene fine wit hveteøl, så det er enkelt å få tak i et godt eksemplar, primært i butikken. Prøv gjerne White Dog fra Lervig.

Glutenfritt: Jeg kjenner ikke til noen glutenfrie hveteøl, så her er nok en pils best – gjerne Ringnes Lite.

Advertisements

1 Comments ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alle mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 27. juni 2015

    […] Blåskjell […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Øl, Vin, Mat. De viktigste kulturbærerne.

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

GODT I GLASSET

Livet er for kort til å drikke dårlig øl

Høyt Skum - Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggers like this: