Blåskjell er ekstra godt når de dampes med øl. Både bayer og belgisk hveteøl (Wit) egner seg glimrende. Jeg foretrekker bayer fordi den setter litt mer smak på sausen. En fin oppskrift finner du på matprat.no. Bytt bare ut hvitvin med hveteøl (gjerne Wit). Jeg bruker også halvparten så mye olje.
Valg av øl: Til blåskjell er hveteøl det beste valget, aller helst en belgisk stil. En klassisk kombinasjon er med Hoegaarden Wit. Hveteølet er lett og friskt med akkurat nok sødme til å harmonere sødmen fra sausen og blåskjellet. Hoegaarden har et tydelig sitruspreg (fra appelsinskall) som gir en fin kontrast og supplement til skalldyrbaserte retter. En annen mulighet er Baladin Isaac. Baladin er et veldig spennende italiensk bryggeri som lager flotte øl. Den har litt mer sødme enn Hoegaarden, og har også nok sitrus til å gi akkurat den lille kontrasten til sødmen i maten som trengtes. Ellers lager nå mange av mikrobryggeriene fine wit hveteøl, så det er enkelt å få tak i et godt eksemplar, primært i butikken. Prøv gjerne White Dog fra Lervig.
Glutenfritt: Jeg kjenner ikke til noen glutenfrie hveteøl, så her er nok en pils best – gjerne Ringnes Lite.
Trackbacks/Pingbacks
[…] Blåskjell […]