Chilli con carne trenger et mørkt øl

Denne kjøttretten er enkel og forholdsvis rask å lage. Beregn 1 times tid da den blir mye bedre av å koke ingrediensene godt sammen pluss at den bør stå og godgjøre seg 10 minutter helt til slutt før du serverer. Retten passer flott ved en uformell sammenkomst, eller når du vil ha noe som varmer en hustrig høstkveld. Jeg liker oppskriften fra BBC goodfood. Den gir mye smak og er lett å justere. Vær forsiktig med saltingen hvis du bruker kjøttbuljong. Erstatt noe av vannet med øl, gjerne litt fra det ølet jeg anbefaler under. Det gir både en ekstra fylde og fin farge samtidig som det demper saltsmaken fra kjøttbuljongen.

chilli con carne

Valg av øl: En såpass kraftig rett krever en øl med smak og fylde. Jeg synes både en brown ale og porter går veldig bra. Her er det mange muligheter, jeg er veldig svak for Sjelefred fra Kinn og Ægirs Sumbel porter. Begge er med på å heve retten.

3 kommentarer ↓

3 kommentarer den “Chilli con carne trenger et mørkt øl”

  1. Hans Inge 27. april 2013 kl. 00:50 #

    http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/oksekasserolle

    Har du noen forslag til hvilket mørkt engelsk øl som kunne passe i denne retten?

    • Henning 28. april 2013 kl. 09:19 #

      Hei! Til denne ville jeg ha valgt en «standard» porter, f.eks. Anchor Porter. Den har mye smak, men ikke spesielt høy bitterhet. Så kan du neste gang vurdere om du vil ha en kraftigere øl, enten en norsk mikrobrygget porter eller en søt stout.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alle mine mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 21. juni 2016

    […] Chilli Con Carne […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: