Denne kjøttretten er enkel og forholdsvis rask å lage. Beregn 1 times tid da den blir mye bedre av å koke ingrediensene godt sammen pluss at den bør stå og godgjøre seg 10 minutter helt til slutt før du serverer. Retten passer flott ved en uformell sammenkomst, eller når du vil ha noe som varmer en hustrig høstkveld. Jeg liker oppskriften fra BBC goodfood. Den gir mye smak og er lett å justere. Vær forsiktig med saltingen hvis du bruker kjøttbuljong. Erstatt noe av vannet med øl, gjerne litt fra det ølet jeg anbefaler under. Det gir både en ekstra fylde og fin farge samtidig som det demper saltsmaken fra kjøttbuljongen.
Valg av øl: En såpass kraftig rett krever en øl med smak og fylde. Jeg synes både en brown ale og porter går veldig bra. Her er det mange muligheter, jeg er veldig svak for Sjelefred fra Kinn og Ægirs Sumbel porter. Begge er med på å heve retten.
http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/oksekasserolle
Har du noen forslag til hvilket mørkt engelsk øl som kunne passe i denne retten?
Hei! Til denne ville jeg ha valgt en «standard» porter, f.eks. Anchor Porter. Den har mye smak, men ikke spesielt høy bitterhet. Så kan du neste gang vurdere om du vil ha en kraftigere øl, enten en norsk mikrobrygget porter eller en søt stout.