Dagens runde på Mathallen

Etter en lang uke på jobb er det pleie for kropp og sinn å sveipe innom Mathallen en fredag ettermiddag på veien hjem. Siden jeg hadde planlagt ovnsbakte lam til middag passet det fint å starte med å stikke innom Ølhandleriet i 2. etasje. Som vanlig ble jeg møtt av Ronja, blid og fornøyd. Hun kunne også i dag Ronja ølhandlerietvise frem noen nye ølsorter og komme med gode råd. Vi ruslet rundt og plukket ut et par spennende og for meg nye øl. Et nytt bryggeri i sortimentet er danske Fanø, hvor Ølhandleriet etter prøvesmaking på mandag, tok inn et par varianter. Jeg valgte Fanø Rav, en ufiltrert pilsner. Deretter beveget vi oss over nordsjøen til England. Det tradisjonsrike bryggeriet Theakston (etablert i 1827) har et merke som heter XB. Det er en premium ale med en fin rødbrun farge (rubin), som faktisk inneholder både bygg og hvete. Vi var enige om at den så lovende ut i forhold til lammemåltidet!

flying dogEtter å ha handlet lammeskank og -koteletter hos Annis og masse ost, inkludert Chévre, på Ma Poule, ble strupen etter hvert veldig tørr. Spesielt kjenner man det når Øltorget kommer til syne. Så jeg tuslet bort og spurte Benjamin bak disken om han kunne anbefale en hveteøl til en tørst, syklende konsulent. Og det kunne han absolutt og dukket opp med en Flying Dog. Det er ikke hva man umiddelbart skulle tro, men et amerikansk bryggeri som lager flotte øl, og dette er en veldig frisk og aromatisk hveteøl. Den gikk ned på høykant … Ikke så mye skum, men både lukt og smak var helt riktig der og da.

Så var det bare å tråkke opp bakkene til Tåsen og sette i gang med matlagingen.

222Kutt opp rotgrønnsaker og løk, fres kjøttet raskt i pannen, legg grønnsakene i en form med urter og kjøttet, hell over en flaske bayer og la det koke i en times tid. Server sammen med ovnsbakte små poteter og litt fransk landbrød. Og med øl til, selvsagt.

218I følge min sønn var mat og drikke som hånd i hanske. Theakston XP minner mye om bayer selv om den er en ale. Mildt humlet og veldig behagelig smak. Lettdrikkelig og vel balansert, kan trygt anbefales. Og maten? Som min kone sa: Henning, dette var veldig bra!

Legg igjen en kommentar ↓

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: