Puber i Brussel

Da min kone og jeg ble invitert til min fetters bryllupsfeiring i Brussel i fjor høst ble jeg selvsagt glad på brudeparets vegne, men klarte nok ikke legge skjul på en viss entusiasme over å kunne utforske (nok en gang) dette mekka for øl-elskere. Det er ikke bare den høye kvaliteten på ølet vi setter pris på, men også at utvalget er så enormt. I Belgia brygges det så mange forskjellige øl at ingen vel helt har oversikten. Den tyske renhetsloven fikk aldri innpass i Belgia, så her har det alltid vært lov å putte akkurat det man ønsker i brygget. Å komponere mat og øl-kombinasjoner blir sett på som en kunstform og en viktig kulturarv fra munkene og nonnenes oppbyggede kunnskap gjennom mer enn 1000 år.

Vi dro ned i god tid og fikk med oss mange godsaker. Her kommer noen av høydepunktene fra den delen av oppholdet:

515Délirum Café. Vi måtte starte her i denne puben med over 2000 øl på menyen! Du kan gå ned i kjelleren eller være i 1. etasje. Vær forberedt på fullstendig handlingslammelse når du står ved disken og skal bestille … Mitt valg: Duvel. En sterk og fruktig Golden Ale. Djevelsk god, spør du meg.

46-beers-in-tapChez Moeder Lambic Fontainas. Stedet er moderne og stilig, plassert i et gammelt pakkhus. Med 46 forskjellige øl på fat, er det ingen fare for å måtte drikke samme øl to ganger … Her finner du garantert massevis av øl du aldri har hørt om før. Og så er det et veldig bra spisested i tillegg. Mitt valg: Fonteinen Oude Gouze. Måtte jo velge en Lambic her, frisk, syrlig og herlig leskende.

La becasseA la Bécasse. Ligger rett ved Grand Place. Ikke la deg lure av det røde inngangskiltet som minner litt om et visst distrikt i Amsterdam. Se ned, gå inn, følg gangen og du kommer til en gammel taverna i bakgården som minner om Dickens’ beskrivelser fra London for noen hundre år siden … Er en av Brussels eldste puber som oser av historie. Mitt valg: Westmalle Triple.

kriek boonL’Atelier. Koselig og sjarmerende liten bar. Massevis av fat- og flaskeøl å velge mellom. Mange studenter som henger her. Mitt valg: Nei, min kones valg: Kriek Boon.

514Ut over disse pubene er det jo hyggelige steder nærmest på hvert eneste hjørne. Ikke gå glipp av en hveteøl (Wit) til Moule-Frites (blåskjell med pommes frites). Her er det så mye å få med seg: Fruktøl, Lambic (basert på villgjær – surt!), massevis av blonde, brune og enda mørkere ale – man må bare tilbake, igjen og igjen …

1 Comments ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hva liker dere å lese? | Hennings ølblogg - 5. april 2014

    […] kombinasjoner fra kursene. Men disse fire innleggene er populære, og det er jeg glad for. Både puber i Brussel, innleggene om de deilige belgiske, og litt historie om trappist-ølet og de nye […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: