Her kommer et lite potpurri av ulike skalldyrsupper (fra Ølakademiets øl- og matkurs) som jeg har valgt øl til. Kommentaren ble skrevet som en del av blogginnlegget som ble laget etter hvert kurs.
Hummersuppe med blomkål og små baconbiter. Valg av øl: Paulaner Hefe-Weissbier. Perfekt! Hveteølet svikter sjelden. Ølet tok opp sødmen og saltet fra maten veldig bra, og fruktigheten passer glimrende til hummersmaken.
Skalldyrsuppe og bayerdampet blåskjell. Fyldig og smaksrik suppe som var tilsatt Estrella Damm Inedit (Spansk hveteøl) . Valg av øl: Baladin Isaac. Hveteøl går perfekt til både suppen og blåskjell. Baladin er et veldig spennende italiensk bryggeri som lager flotte øl. Sitrus og en svak syre fra det belgisk inspirerte hveteølet (Wit) ga akkurat den lille kontrasten til sødmen i maten som trengtes.
Skalldyrsuppe. Fyldig og smaksrik suppe som var tilsatt Estrella Damm Inedit. Valg av øl: Boulevard Pale Ale. Ganske mye sødme i suppen må balanseres av ølet. Denne Pale Ale er ikke filtrert og har mer fylde og alkoholinnhold enn vanlig og var søt nok til matche suppen. Fruktigheten i ølen ga kombinasjonen et fint løft.
Østers- og blåskjellsuppe med kamskjell og små biter av stangselleri. Nam! Valg av øl: Munkebo Folkvang. Flott kombinasjon! Dette tyskinspirerte danske hveteølet er av høy kvalitet. Ølet tok opp sødmen fra maten veldig bra, og fruktigheten med litt sitrus passer glimrende til kamskjellet.
Østers- og blåskjellsuppe med kamskjell. Deilig, fyldig og smaksrik suppe med små biter av stangselleri. Den slo an! Valg av øl: Hoegaarden Wit. Flott kombinasjon! Dette hveteølet er friskt og ganske lett, men den lille sødmen fra ølet tok likevel opp sødmen fra maten veldig bra. Den har et tydelig sitruspreg (fra appelsinskall) som passer glimrende til kamskjell.
Østers- og blåskjellsuppe. Deilig, fyldig og smaksrik suppe. Ganske mye sødme, som gjør at ølet må kunne balansere dette. Valg av øl: Nøgne Ø Wit. Denne kombinasjonen er velprøvd og fungerer veldig fint, men du kan også velge en litt søtere hveteøl, f.eks. Erdinger. Wit er frisk og ganske lett, men den lille sødmen fra ølet tok likevel opp sødmen fra maten på en bra måte. Den har et tydelig sitruspreg som passer fint til skalldyrbaserte retter.
Trackbacks/Pingbacks
[…] Skalldyrsuppe […]