Skalldyrsuppe

Her kommer et lite potpurri av ulike skalldyrsupper (fra Ølakademiets øl- og matkurs) som jeg har valgt øl til. Kommentaren ble skrevet som en del av blogginnlegget som ble laget etter hvert kurs.

Hummersuppe med blomkål og små baconbiter. Valg av øl: Paulaner Hefe-Weissbier. Perfekt! Hveteølet svikter sjelden. Ølet tok opp sødmen og saltet fra maten veldig bra, og fruktigheten passer glimrende til hummersmaken.

Skalldyrsuppe og bayerdampet blåskjell. Fyldig og smaksrik suppe som var tilsatt Estrella Damm Inedit (Spansk hveteøl) . Valg av øl: Baladin Isaac. Hveteøl går perfekt til både suppen og blåskjell. Baladin er et veldig spennende italiensk bryggeri som lager flotte øl. Sitrus og en svak syre fra det belgisk inspirerte hveteølet (Wit) ga akkurat den lille kontrasten til sødmen i maten som trengtes.

Skalldyrsuppe. Fyldig og smaksrik suppe som var tilsatt Estrella Damm Inedit. Valg av øl: Boulevard Pale Ale. Ganske mye sødme i suppen må balanseres av ølet. Denne Pale Ale er ikke filtrert og har mer fylde og alkoholinnhold enn vanlig og var søt nok til matche suppen. Fruktigheten i ølen ga kombinasjonen et fint løft.

Østers- og blåskjellsuppe med kamskjell og små biter av stangselleri. Nam! Valg av øl: Munkebo Folkvang. Flott kombinasjon! Dette tyskinspirerte danske hveteølet er av høy kvalitet. Ølet tok opp sødmen fra maten veldig bra, og fruktigheten med litt sitrus passer glimrende til kamskjellet.

Østers- og blåskjellsuppe med kamskjell. Deilig, fyldig og smaksrik suppe med små biter av stangselleri. Den slo an! Valg av øl: Hoegaarden Wit. Flott kombinasjon! Dette hveteølet er friskt og ganske lett, men den lille sødmen fra ølet tok likevel opp sødmen fra maten veldig bra. Den har et tydelig sitruspreg (fra appelsinskall) som passer glimrende til kamskjell.

Østers- og blåskjellsuppe. Deilig, fyldig og smaksrik suppe. Ganske mye sødme, som gjør at ølet må kunne balansere dette. Valg av øl: Nøgne Ø Wit. Denne kombinasjonen er velprøvd og fungerer veldig fint, men du kan også velge en litt søtere hveteøl, f.eks. Erdinger. Wit er frisk og ganske lett, men den lille sødmen fra ølet tok likevel opp sødmen fra maten på en bra måte. Den har et tydelig sitruspreg som passer fint til skalldyrbaserte retter.

 

1 Comments ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alle mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 19. september 2015

    […] Skalldyrsuppe […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: