Tre brownie og tre øl

Brownie er noe av det enkleste du kan drikke en øl til. På alle kaffebarer kan du kjøpe en brownie og ta med hjem, og hvis du vil lage er det bare å kjøpe en ferdigpose i butikken og blande inn ingredienser, eller lage den fra bunn av. Uansett er det kjempegodt med en øl til brownie.

Eksemplene under er hentet fra noen av mine øl- og matkurs.

Brownie

Brownie med tyttebær og sauvignon-saus: Deilig avrunding av måltidet. Fin kombinasjon med den søte kaken og friske tyttebær. Øl: Lerviks Jul (pol). Et fint og aromatisk juleøl, med en tydelig smak av anis, sjokolade, samt en forsiktig aroma av nellik og muskat. Et veldig bra valg sammen med brownie. Dersom sjokoladen hadde vært kraftigere, kunne det passet med en enda kraftigere øl, f.eks. en Imperial Stout, men Lervik gjorde jobben.

Brownie med jordbær: Fin harmoni mellom den søte kaken og halv-søte jordbær. Øl: Taddy Porter (pol, 5,0 %). Taddy er ikke av de kraftigste porter-merkene, men siden heller ikke denne brownien var spesielt tung, gikk de veldig fint sammen. Mørk sjokolade begge steder. En flott avslutning.

Kriek_BoonBrownie med bjørnebærkompott: Søt kake og friske bær tilsatt litt belgisk spontangjæret øl gir en fin og spennende kontrast. Vi valgte samme øl som var tilsatt kompotten.  Øl: Kriek Boon (butikk). Det er en belgisk surøl tilsatt mørke kirsebær, noe som gir en litt ubestemmelig sur-søt smak. Et spenstig valg som tok i seg både sødme og friskhet. Dette var en stor overraskelse for de fleste som aldri hadde prøvd en slik øl før.

Glutenfritt: Nøgne Ø Porter, 7 % (ikke garantert glutenfri, men har meget lavt innhold). Eller Brunehaut Amber Ale, 6,5 %.

Advertisements

2 kommentarer ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sjokoladekake og -ganache | Hennings ølblogg - 26. juni 2015

    […] med en sjokoladerett. Det kan være sjokoladekake, sjokoladeganache med bær, sjokoladekuler, brownie eller bare en liten bit med mørk sjokolade. Alt for å runde av måltidet med noe søtt og godt og […]

  2. Alle mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 27. juni 2015

    […] Brownie (tre varianter) […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Øl, Vin, Mat. De viktigste kulturbærerne.

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

GODT I GLASSET

Livet er for kort til å drikke dårlig øl

Høyt Skum - Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggers like this: