Dersom du er på Mathallen i Oslo eller kjører forbi Ringebu er det obligatorisk å svinge innom Anni’s Pølsemakeri. Det er selvsagt primært kjøtt, slakt, ferdig stekte produkter, pølser, pålegg, spekemat osv. som selges over disken, men de har også mange spennende spesialiteter og ikke minst: verdens beste karamellpudding! Den har vært en favoritt hjemme hos oss lenge, og sammen med et godt glass øl blir opplevelsen bare perfekt.
Hvis du ikke får kjøpt den hos Anni er det jo mulig å lage den selv. I følge min kone er det ikke sååå veldig vanskelig 🙂
Puddingen er smaksrik og ganske søt, men det er karamellsausen som virkelig løfter denne desserten.
Valg av øl: Belgisk trippel. Jeg er veldig svak for Sif fra Munkebo (pol, 9,4 %), men det finnes mange fine varianter å ta av på polet. Grunnen til at jeg går for belgisk trippel er at den er meget smaksrik og dermed klarer å ta opp i seg all sødmen fra karamellpuddingen, samtidig med at den også er alkoholsterk nok til at smaksløkene nullstiller seg til en viss grad før neste bit. Både vanilje og karamellsmak finner du både i mat og øl, så dette er virkelig et bra par.
Når det er sagt forutsetter dette at du faktisk liker en så smaksrik, sterk og søt øl som en trippel. Mindre søte og lettere alternativer er det klassiske norske bokkølet (Frydenlund, Aass, Borg etc.), tyskinspirert bokkøl (f.eks. Ægir Mai Helles Bock), eller en lettere belgisk blonde fra bryggerier som La Trappe, Achel og La Rulles. Alle finner du på polet. Uansett: Det er bare så mye bedre med øl enn en søt dessertvin som bare akselererer sødmen!
Glutenfritt: Brunehaut Blond Ale (pol).
Trackbacks/Pingbacks
[…] Karamellpudding […]