Karamellpudding

annisDersom du er på Mathallen i Oslo eller kjører forbi Ringebu er det obligatorisk å svinge innom Anni’s Pølsemakeri. Det er selvsagt primært kjøtt, slakt, ferdig stekte produkter, pølser, pålegg, spekemat osv. som selges over disken, men de har også mange spennende spesialiteter og ikke minst: verdens beste karamellpudding! Den har vært en favoritt hjemme hos oss lenge, og sammen med et godt glass øl blir opplevelsen bare perfekt.

Hvis du ikke får kjøpt den hos Anni er det jo mulig å lage den selv. I følge min kone er det ikke sååå veldig vanskelig 🙂

Puddingen er smaksrik og ganske søt, men det er karamellsausen som virkelig løfter denne desserten.

DSC_0448Valg av øl: Belgisk trippel. Jeg er veldig svak for Sif fra Munkebo (pol, 9,4 %), men det finnes mange fine varianter å ta av på polet. Grunnen til at jeg går for belgisk trippel er at den er meget smaksrik og dermed klarer å ta opp i seg all sødmen fra karamellpuddingen, samtidig med at den også er alkoholsterk nok til at smaksløkene nullstiller seg til en viss grad før neste bit. Både vanilje og karamellsmak finner du både i mat og øl, så dette er virkelig et bra par.

Når det er sagt forutsetter dette at du faktisk liker en så smaksrik, sterk og søt øl som en trippel. Mindre søte og lettere alternativer er det klassiske norske bokkølet (Frydenlund, Aass, Borg etc.), tyskinspirert bokkøl (f.eks. Ægir Mai Helles Bock), eller en lettere belgisk blonde fra bryggerier som La Trappe, Achel og La Rulles. Alle finner du på polet. Uansett: Det er bare så mye bedre med øl enn en søt dessertvin som bare akselererer sødmen!

Glutenfritt: Brunehaut Blond Ale (pol).

1 Comments ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alle mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 27. juni 2015

    […] Karamellpudding […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then, founded in 2007

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Mest om vin

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggere liker dette: