Etter å ha holdt ølkåseri for 48 feststemte deltakere en fredag kveld, dro min kone og jeg ut for en liten matbit. Vi peilet oss inn på Grünerløkka Brygghus og jeg valgte deres Shepherd’s Pie. Ikke fordi stedet er berømt for sin mat, men heller drevet av sult, tørst og muligheten for å få maten raskt på bordet. Vi har laget Shepherd’s Pie hjemme noen ganger og det kan bli festmat hvis man vil. Det er en klassisk engelsk rett, denne gangen med biter av lammekjøtt istedenfor kjøttdeig, med rotgrønnsaker under et lokk av potetstappe.
Valg av øl: Proper Job. Til en slik erkebritisk rett må man jo ha en engelsk Pale Ale, og jeg valgte Proper Job på fat fordi det er en mild og fruktig ale som er middels bitter, og med lite kullsyre, fint og tett skum, samt en behagelig ettersmak. Det var en veldig vellykket kombinasjon. Fin harmoni og de utfylte hverandre smaksmessig på en veldig behagelig måte. Proper Job er seg selv et godt valg, men det var kombinasjonen med maten som gjorde den store forskjellen. Anbefales!
Glutenfritt: Wold Top Against the grain (butikk).
Trackbacks/Pingbacks
[…] Marble Arch, og koste oss med god pale ale, tradisjonell kvalitetsmat (blant annet den klassiske Shepherd’s Pie) og male bonding. Sånn skal det være og sånn vil det nok også forbli. Men puben fra Aidensfield […]
[…] Shepherd’s pie […]