Stekt laks kan komme i mange varianter. Vi lagde den med en søtlig ertepuré. Jeg synes laks ofte stekes for lenge, det vil si at kjernetemperaturen blir for høy. Hvis du bruker et steketermometer og tar laksen ut av ovnen ved 48 grader blir den etter mitt syn helt perfekt. Nå som vi hiver innpå med sushi og salmalaks er det hvert fall ikke noen grunn til å være redd for at laksen er litt rosa i midten! Da blir den fantastisk «mør» og får den helt riktige smaken. Stek den gjerne først raskt i pannen så den får en liten sprø skorpe.
Ertene ga ekstra sødme og harmonerte flott med fisken. Vi hadde ovnsbakte poteter, men her kan mange potetvarianter passe fint.
Øl til maten: Munkebo Folkvang (pol, 5 %). Hveteøl går perfekt til laks. Denne gangen var det en tysk type brygget av danske Munkebo. Du får den på bestillingsutvalget. Men det finnes mange gode alternativer både i butikk og på polet. Både tysk (weissbier) og belgisk (wit) hveteøl går bra. Den belgiske er litt friskere. Sitrus og en svak syre fra hveteølet gir akkurat den lille kontrasten til sødmen i maten som trengtes.
Glutenfritt: Estrella Damm Daura pils (pol, 5,4 %).
Trackbacks/Pingbacks
[…] Stekt laks […]