Stekt laks med ertepuré

fisk2Stekt laks kan komme i mange varianter. Vi lagde den med en søtlig ertepuré. Jeg synes laks ofte stekes for lenge, det vil si at kjernetemperaturen blir for høy. Hvis du bruker et steketermometer og tar laksen ut av ovnen ved 48 grader blir den etter mitt syn helt perfekt. Nå som vi hiver innpå med sushi og salmalaks er det hvert fall ikke noen grunn til å være redd for at laksen er litt rosa i midten! Da blir den fantastisk «mør» og får den helt riktige smaken. Stek den gjerne først raskt i pannen så den får en liten sprø skorpe.

Ertene ga ekstra sødme og harmonerte flott med fisken. Vi hadde ovnsbakte poteter, men her kan mange potetvarianter passe fint.

Munkebo 4Øl til maten: Munkebo Folkvang (pol, 5 %). Hveteøl går perfekt til laks. Denne gangen var det en tysk type brygget av danske Munkebo. Du får den på bestillingsutvalget. Men det finnes mange gode alternativer både i butikk og på polet. Både tysk (weissbier) og belgisk (wit) hveteøl går bra. Den belgiske er litt friskere. Sitrus og en svak syre fra hveteølet gir akkurat den lille kontrasten til sødmen i maten som trengtes.

Glutenfritt: Estrella Damm Daura pils (pol, 5,4 %).

Advertisements

1 Comments ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alle mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 27. juni 2015

    […] Stekt laks […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Øl, Vin, Mat. De viktigste kulturbærerne.

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

GODT I GLASSET

Livet er for kort til å drikke dårlig øl

Høyt Skum - Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggers like this: