Scampi marinert i Pale Ale

Dette er en gammel favoritt. Scampi er det italienske navnet for sjøkreps, men i Norge kaller man tigerreker (eller kongereker) feilaktig for scampi. Denne deilige forretten er basert på tigerreker og får gjennom marinaden et smaksmessig løft som sammen med asparges og en middels humlet lys ale gir en fin harmonisk helhet.

scampi

Til 4 personer trenger du:

  • 8 store eller 12 litt mindre rå scampi (tigerreker)
  • 2 dl lys ale (Saison eller Wit)
  • 8 store eller 12 små asparges
  • Saften av 1 skviset lime
  • 2 ss soyasaus
  • 1 fedd hakket hvitløk
  • 2 ss frisk revet ingefær
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss nøtteolje (sesam-, hasselnøtt-, valnøttolje)
  • ½ hakket rød chili, uten frø og hvitt kjøtt
  • Solsikkeolje til steking

Bland ølet med limesaft, soyasaus, finhakket hvitløk, revet ingefær, sukker, nøtteolje og rød chili. Bland godt slik at sukkeret blir oppløst. Rens scampi, fjern skallet (bortsett fra på haletuppen) og legg dem i marinaden i ca 2 timer i kjøleskap.

Brekk av nedre del på aspargesen. Kok opp litt vann med salt og kok aspargesen 1-2 minutter avhengig av størrelse. Hell av vannet og fyll på med kaldt vann slik at aspargesen blir avkjølt. Stek aspargesen i smør et par minutter. Krydre med salt og pepper.

Stek scampi et par minutter i solsikkeolje. Spe på med en teskje marinade under veis. Bland asparges og scampi i pannen et halvt minutt. Legge scampi og asparges over på 4 tallerkener.

Valg av øl: Lervig White Dog (butikk). Til denne retten passer en belgisk inspirert hveteøl (wit) utmerket. Tilstrekkelig mengde av malt gjør at den balanserer sødmen fra marinaden uten problemer, men den har lav bitterhet fra humlen og det gjør at den fine scampismaken kommer til sin rett. Den lett syrlige friskheten møter limesaften og dette gir samlet en fin, liten kontrast til sødmen.

Glutenfritt: Estrella Damm Daura pils (pol, 5,4 %)

Advertisements

1 Comments ↓

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alle mat og øl kombinasjoner | Hennings ølblogg - 27. juni 2015

    […] Scampi […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Zythophile

'Zee-tho-fyle', by Martyn Cornell, an award-winning blog about beer now and then

Hennings ølblogg

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Godt Drikke

Øl, Vin, Mat. De viktigste kulturbærerne.

Ølportalen

Alle ølnyheter på ett sted

GODT I GLASSET

Livet er for kort til å drikke dårlig øl

Høyt Skum - Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Ølnyheter fra Ølakademiet

Fra mungåt til mikrobrygg - om dagens øl med et historisk blikk

Skumringen Ølblogg

- en uutdannet ung øldrikkers motstykke til meritterte ølbloggere

%d bloggers like this: